Instructies

Uitlegpagina

Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt aan informatie over onze speurtochten. Of je nu wilt weten hoe je een speurtocht bestelt, hoe de verzending in zijn werk gaat, of hoe je je speurtocht kunt downloaden en printen, wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Daarnaast bieden we tips voor de voorbereiding en het gebruik van je speurtocht, en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Bestellen

Bestelling voltooien

Bekijk onze “Speurtochten” en blader door ons assortiment. Kies de speurtocht die je wilt kopen en voeg deze toe aan je winkelwagen. Volg vervolgens de instructies om je aankoop te voltooien en af te rekenen.

Orderbevestiging per mail

Na succesvolle betaling ontvang je een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. Zorg ervoor dat je de e-mail controleert in je inbox. Als je de e-mail niet binnen enkele minuten ziet, controleer dan ook je spam- of promotiemap.

Verzenden

Verzending per post

Heb je de speurtocht per post besteld? Dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je op. Bestel je op werkdagen voor 17.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Je ontvangt de Track & Trace informatie in je e-mail en kunt je pakket dan volgen zodra we deze hebben aangemeld bij PostNL. De levertijd bedraagt 1-3 werkdagen, afhankelijk van PostNL.

Verzending per mail

Na je bestelling word je direct doorverwezen naar een pagina met alle downloadlinks voor je aangekochte speurtocht. Daarnaast ontvang je ook direct een e-mail met dezelfde downloadlinks. Klik op deze links om de speurtocht naar je computer of mobiele apparaat te downloaden. De speurtocht wordt geleverd in PDF-formaat, zodat je deze eenvoudig kunt printen.

Downloaden

Downloadinstructies

Na het afrekenen word je direct doorverwezen naar de downloadpagina, waar je meteen kunt beginnen met het downloaden van de speurtocht naar je computer. Elk onderdeel heeft een aparte downloadlink, zodat je zelf kunt bepalen welke onderdelen je wilt afdrukken.

Je ontvangt ook een e-mail met alle downloadlinks, zodat je ze altijd kunt terugvinden. Klik op de links om de PDF-bestanden afzonderlijk naar je computer te downloaden en druk af wat je nodig hebt.

Voorbereiding

Voorbereiding Per Post

Zodra je je bestelling thuis hebt ontvangen, ontvang je een compleet pakket voor maximaal 10 kinderen. Begin met het invullen van de uitnodigingskaarten en geef deze aan de kinderen die je wilt uitnodigen. Controleer per speurtocht wat er nodig is voor de opdrachten en zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan.

Voorbereiding Per Mail

Nu je alle onderdelen hebt uitgeprint, kun je de uitnodigingskaarten alvast invullen om de kinderen uit te nodigen. Hier zijn enkele tips voor de spelopdrachten.

  • Plak de opdrachtkaarten op stevig karton om ze steviger te maken en bevestig de speluitleg aan de andere kant van het karton.
  • Als je dikker papier in huis hebt en je printer geschikt is, kun je de speurtocht ook op dit papier uitprinten voor extra duurzaamheid.

Controleer per speurtocht wat er nodig is voor de opdrachten en zorg ervoor dat je alles klaar hebt staan.

Uitzetten van de speurtocht

Beslis eerst of je de speurtocht binnen of buiten wilt organiseren. Plan de route door wegwijspijlen op strategische plekken te plaatsen en hang de opdrachtkaarten tussendoor op. Maak het niet te gemakkelijk, zodat de kinderen goed om zich heen moeten kijken naar aanwijzingen en opdrachten.

Wil je de speurtocht in huis doen? Lees dan deze pagina voor meer informatie.

Starten met de speurtocht

Start met de speurtocht

Voorbereiding Voorafgaand aan de Speurtocht

Voorafgaand aan de speurtocht kun je ervoor kiezen om samen cadeautjes uit te pakken, taart te eten en een leuke knutselactiviteit te doen die past bij het gekozen thema. Zoek bijvoorbeeld op internet naar printbare maskers of andere knutselideeën die aansluiten bij het thema van de speurtocht.

Tijdens de Speurtocht

Lees het verhaal voor om de kinderen in de stemming te brengen en ga daarna op pad om de speurtocht te beginnen.

Als je met meerdere kinderen bent, kun je groepjes maken. Jullie gaan gezamenlijk op pad, maar de groepjes kunnen apart van elkaar de opdrachten uitvoeren. Geef elk groepje een A4 waarop ze de antwoorden kunnen noteren.

Als je geen groepjes wilt maken, kun je ervoor kiezen om elk kind een keer een opdracht te laten maken en het juiste antwoord op de opdrachtkaart te omcirkelen. Houd er rekening mee dat sommige doe-opdrachten gezamenlijk moeten worden uitgevoerd.

Niet elke speurtocht bevat doe-opdrachten. Dit staat vaak vermeld bij de productinformatie.

Na de Speurtocht

Na afloop kunnen jullie de antwoorden controleren met de bijgeleverde oplossingskaart. De kinderen kunnen vervolgens een diploma ontvangen. Is er nog tijd over? Maak dan gezamenlijk een leuke kleurplaat. Uiteraard kunnen de kinderen de kleurplaat ook mee naar huis nemen.

 

FAQ

Meest gestelde vragen

We hebben een speciale FAQ-pagina waar we de meest gestelde vragen beantwoorden. Heb je daarna nog steeds vragen? Neem gerust contact met ons op via e-mail: info@speurtochtenplein.nl.