Een van de favoriete klassiekers is terug – Spoorzoekertje! Dit is geen gewone speurtocht, maar een speurtocht die door kinderen zelf wordt uitgezet. We delen ons op in twee groepen: de ene groep wordt de meesterlijke spoorzetters, terwijl de andere groep de slimme speurneuzen zijn.

De spoorzetters, gewapend met hun creativiteit, gaan op pad om verbazingwekkende sporen en uitdagende opdrachten achter te laten. Ze kunnen takken, stenen of stoepkrijt gebruiken om hun pad te markeren. Met pijlen op de grond of kleine briefjes aan bomen wijzen ze de weg. Terwijl ze dat doen, tellen de achterblijvers zorgvuldig af.

Zorg ervoor dat het team dat vertrekt een goede voorsprong heeft, zodat ze een uitdagende route kunnen verzinnen en misschien zelfs enkele valse sporen kunnen achterlaten. Maar dat is niet alles! Om de tijd te doden, wachten er leuke opdrachten op de speurneuzen. Hierbij kan je denken aan het hinkelen of op de tenen lopen naar de volgende aanwijzing. Kun jij hinkelen of op je tenen lopen naar de volgende aanwijzing? Misschien kunnen we zelfs bomen benoemen!. Succes gegarandeerd!

En voor extra plezier kunnen er voorwerpen worden achterlaten om opdrachten mee uit te voeren, zoals springtouwen of ballen. Of waarom combineren we Spoorzoekertje niet met Verstoppertje? De groep die de pijlen uitzet, verstopt zich aan het eind van het spelgebied, klaar om gevonden te worden door de groep die de route zoekt. Misschien wacht er zelfs een zoete ‘schat’ aan het einde op de vinders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *