Ben je op zoek naar originele ideeën voor kinderfeestjes? Ongeacht de leeftijd van de kinderen of de grootte van je groep, er zijn altijd talloze mogelijkheden om een fantastisch feestje te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een speurtocht! Hier zijn 10 creatieve tips voor een geslaagd kinderfeestje vol zoektochten en speurtochten.

 1. Thema Speurtocht

  Kies een leuk thema zoals piraten, ridders, superhelden of prinsessen. Kleed de kinderen aan volgens het thema en verstop aanwijzingen en schatten die bij het thema passen.

 2. Natuur Speurtocht

  Organiseer een speurtocht in een park of bos. Geef de kinderen een lijst met dingen die ze moeten vinden, zoals verschillende soorten bladeren, bloemen, stenen of insecten.

 3. Schatkaart Avontuur

  Maak een ouderwetse schatkaart met verborgen aanwijzingen. Gebruik bijvoorbeeld verbrande randen en koffievlekken voor een authentieke look. Laat de kinderen de kaart volgen om de verborgen schat te vinden.

 4. Fotopuzzeltocht

  Geef de kinderen een camera of smartphone en een lijst met foto-opdrachten. Ze moeten bijvoorbeeld een foto maken van een bepaald voorwerp, een bepaald dier of een specifieke plek.

 5. Gloed-in-het-donker Speurtocht

  Gebruik glow-in-the-dark sticks en accessoires voor een spannende speurtocht in het donker. Verstop aanwijzingen die oplichten in het donker en geef de kinderen zaklampen om te helpen zoeken.

 6. Puzzeltocht

  Maak een serie puzzels of raadsels die de kinderen moeten oplossen om de volgende aanwijzing te vinden. Dit kan variëren van woordzoekers en kruiswoordraadsels tot wiskundige raadsels.

 7. Detective Speurtocht

  Laat de kinderen een mysterie oplossen door aanwijzingen te verzamelen en verdachte personen te ondervragen. Maak een verhaal waarin bijvoorbeeld een schat is gestolen en de kinderen de dief moeten vinden.

 8. Interactie met Technologie

  Gebruik apps zoals geocaching of QR-codes om een moderne speurtocht te creëren. Verstop QR-codes op verschillende locaties en laat de kinderen deze scannen om de volgende aanwijzing te krijgen.

 9. Kook Speurtocht

  Combineer een speurtocht met kookactiviteiten. Verstop ingrediënten en aanwijzingen in de tuin of het huis. Als de kinderen alle ingrediënten hebben gevonden, kunnen ze samen iets lekkers maken, zoals pizza’s of cupcakes.

 10. Waterspeurtocht

  Organiseer een speurtocht met wateractiviteiten voor een warme zomerdag. Verstop aanwijzingen in waterballonnen of laat de kinderen waterpistolen gebruiken om aanwijzingen te vinden die op natte plekken zijn geschreven.

Bekijk ook onze speurtochten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *