Het plannen van een kinderfeestje kan voor sommigen geweldig zijn, terwijl het voor anderen een nachtmerrie kan zijn. Het is de wens van elke ouder dat het feestje van hun zoon of dochter een leuk en uniek verjaardagsfeestje wordt, waar de kinderen volop genieten en jouw kind straalt als het middelpunt van de aandacht. Soms maken we het onszelf onnodig moeilijk. Denk eens aan wanneer een vriendje gewoon komt spelen; dan ben je toch ook niet zo nerveus? Uiteraard zijn er wel wat meer details te regelen, maar met een beetje planning hoeft het geen stressvolle taak te zijn. Ontdek hier handige tips om je op weg te helpen en zorg ervoor dat het kinderfeestje een onvergetelijke ervaring wordt!

Praktische tips voor een stressvrij kinderfeestje

 1. Vroegtijdige Voorbereiding is Essentieel
  Om stress te vermijden, is het slim om vroeg te beginnen met de voorbereidingen. Dit voorkomt niet alleen slapeloze nachten vanwege een overvloed aan taken in beperkte tijd, maar heeft ook praktische voordelen. Als je afhankelijk bent van diensten van anderen, zoals een ingehuurde clown of een speelparadijs, ben je gebonden aan hun agenda. Bij populaire locaties zit deze agenda vaak snel vol!
 2. Draaiboek maken
  Een uiterst handig hulpmiddel is het gebruik van een draaiboek, en het opstellen van twee specifieke draaiboeken kan het proces nog gestroomlijnder maken. Het eerste draaiboek richt zich op alle voorbereidingen. Het beantwoordt de vraag van wat, wanneer moet gebeuren om te voorkomen dat je iets vergeet of te laat regelt. Het tweede draaiboek is een schema voor het feest zelf. Vooral als je een volledig programma wilt volgen, komt dit goed van pas. Zo voorkom je dat het feest te lang duurt en ouders ongerust worden. Tijdens het opstellen van het draaiboek kun je ook beoordelen of je genoeg activiteiten hebt bedacht. Plan het feest niet te ruim in; het is beter om iets te weinig tijd te hebben en een spelletje over te slaan dan om met lege handen te staan omdat je niets meer weet te doen.
 3. Uitnodigingen maken
  Een toffe uitnodiging is de eerste vonk voor feestelijke voorpret. Maak bijvoorbeeld samen met de jarige een prachtige kaart om de kinderen alvast enthousiast te maken! Stuur de uitnodigingen ongeveer een week van tevoren rond. Of je nu kiest voor uitdelen op school of persoonlijk bezorgen, voorkom teleurstelling door de vijf belangrijke vragen te beantwoorden:
  • Wie (noem de naam van de jarige)
  • Waar (geef aan waar de kinderen naartoe moeten worden gebracht en of ze ook weer worden opgehaald!)
  • Wat (wat staat er op het programma: een knalfeest natuurlijk!)
  • Waarom (omdat je kindje jarig is…)
  • Wanneer (vermeld duidelijk de datum en tijd voor extra helderheid)

  Uitnodigingskaarten van speurtochtenplein

 4. Vooraf datum bespreken met ouders 
  Het is aan te bevelen om vooraf even te checken of de datum uitkomt bij de vriendjes. Zeker als je ergens heen gaat en door moet geven met hoeveel kinderen je komt. Daarnaast kan je kind ook heel teleurgesteld zijn als bepaalde vriendjes niet kunnen komen. Zeker in een weekend of tijdens een vakantie hebben veel kinderen al andere bezigheden. Je kunt het misschien niet iedereen naar het zin maken, maar dan kan je toch wel de beste optie kiezen.
   
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *