Het organiseren van een kinderfeestje kan erg leuk zijn, maar het kan ook een enorme uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en dat alle kinderen zich vermaken. Gelukkig zijn er veel leuke activiteiten en handige tips om je hierbij te helpen. 

Kies een thema

Is jouw kleintje helemaal weg van eenhoorns? Dan is het leuk om er een leuk themafeestje van te maken. Een thema kan een kinderfeestje echt leuk maken door alle kinderen die uitgenodigd zijn ook te vragen of ze in een bepaalde kleur of themagerelateerde accessoires meenemen.

Kies een geschikte locatie

De locatie is erg belangrijk. Je moet er rekening mee houden dat niet alle ouders het leuk vinden om met hun kleintje op pad te gaan. Kinderen van 4 tot 6 jaar hebben vaak thuis kinderfeestjes. Dit maakt het voor jou al een stukje makkelijker. Uiteraard kun je ook iets vlakbij buitenshuis organiseren, zoals een park, speeltuin of een speurtocht in het bos.

Activiteiten en spelletjes op een kinderfeestje

Het is erg leuk om een groepsactiviteit te organiseren waarbij ze elkaar moeten helpen. De afgelopen jaren is een speurtocht erg populair geworden. Onze speurtochten kan je kant- en klaar kopen in verschillende thema’s

Uiteraard kun je ook traditionele spelletjes toevoegen zoals zaklopen, stoelendansen, spijkerpoepen of snoephappen. Zorg er uiteraard wel voor dat de spelletjes geschikt zijn voor de leeftijd.

Eten en drinken

Tijdens een activiteit is het belangrijk dat de kinderen genoeg eten en drinken, je wilt voorkomen dat een kind met buikpijn van de honger het feestje verlaat. Eten en drinken is belangrijk, maar wel met mate. Het feestje kan natuurlijk starten met het uitpakken van cadeautjes en het eten van taart, maar houd er wel rekening mee dat niet iedere ouder het fijn vindt dat hun kind de hele dag zoetigheid eet. Probeer een goede balans te vinden. Je kunt ook kiezen voor gezonde snacks, zoals groentesticks met dip en sandwiches in verschillende leuke vormen. 

Weggeefcadeautje voor na het feest

Een leuk cadeautje voor alle kinderen die van de partij waren is altijd een leuke manier om ze te bedanken en ze worden er altijd erg enthousiast van. De goodiebags of ook wel vaak weggeefcadeautjes kunnen van alles zijn.

Leuke ideeën voor een weggeefcadeautje of goodiebag zijn;

  • Zakje snoep in het thema
  • balonnen
  • Potloden
  • blaastoeter
  • speelgoed
  • Stickers

Als je vaak een kant- en klare speurtocht doet, krijgen de kinderen ook nog een leuke diploma en kleurplaat mee na huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *